Новини

У Кривому Розі тротуари ремонтують з урахуванням зручностей для пішоходів з обмеженими можливостями

56 Комплексний підхід у ремонті доріг - 2019: міський голова Юрій Вілкул поставив завдання, щоб паралельно з ремонтом проїжджих частин, внутрішньо-квартальних доріг та приватного сектору був наведений лад на тротуарах.

57 Останні декілька років у Кривому Розі активно займалися ремонтом центральних автомагістралей, а також проїжджих частин та внутрішньо-квартальних доріг у мікрорайонах. У 2019 році досить плідно дорожники працювали у кожному житломасиві. Це і мікрорайон Даманський, і 17 квартал, Зарічний 5, Сонячний, Гірницький, бульвар Вечірній та багато інших.
58  «Однак, ми думаємо також про зручності для пішоходів і спрямували цьогоріч зусилля на тротуари. Проте, ми не ремонтуємо тротуари класично, а враховуємо потреби людей з обмеженими можливостями. Якщо взяти вулицю Лермонтова, проспекти Миру, Металургів то мешканці можуть бачити, що ремонтується не лише сам тротуар, а й створюються належні умови для мешканців з обмеженими фізичними можливостями», -підкреслив заступник мера Олександр Катриченко.
 Занижується як сам тротуар так і з'їзд тротуарів на перехрестях, щоб матусі з дитячими візочками та велосипедисти мали змогу без перешкод проїхати, а також! пішоходи з обмеженими можливостями не мали проблем з переїздом перехресть.  59 Також, для учасників руху з  проблемами зору, укладається тактильна плитка. 
 З початку року відремонтовані тротуари на бульварі Вечірній, уздовж буд. №№18 – 2а; вулиці Дишинського, у районі психоневрологічного диспансеру; на перехресті вул. Єсеніна та пр. Гагаріна (парна сторона); вулиці. Лермонтова (від пр. Пулковський до вул. Німецька) (парна сторона); пр. Миру (уздовж будинку №2а); вулиці Героїв АТО в районі перехрестя з пр. Металургів. Крім того, в рамках реалізації проекту з капремонту автомагістралі по вулиці С. Колачевського (від будинку №52 по вулиці С. Колачевського до вулиці Олексія Солом'яного) також до ладу приводять і тротуари.
60  До кінця року планується виконати ремонт тротуарів: на пр. Гагаріна (від пл. Горького до вул. Єсеніна) (парна сторона);на вул.   Володимира Великого (від пл. Олександра Поля до вул. Тесленка) (парна сторона).