Новини

Юрій Вілкул: У 2020 році системна робота із збільшення соціальної підтримки криворіжців буде продовжена

1-1 На засіданні виконкому міської ради міський голова Юрій Вілкул презентував безпрецедентну соціальну програму з підтримки криворіжців «Допомога. Захист. Підтримка – Соціальні ініціативи 2020», яка охопить всі галузі бюджетної сфери.

 Під час планування бюджету на 2020 рік, не лише були збережені всі існуючі програми допомоги, а і збільшені їх розміри, у тому числі й ті, що не забезпечує держава. На це планується виділити понад 700 млн грн. З них – 564 млн грн буде виділено на збереження підтримки минулих років, 30 млн грн – на збільшення розмірів допомог та компенсацій і 107 млн грн – це новації 2020 року.
 «Головний напрямок роботи міської влади - це турбота про людей. І наша головна мета – забезпечити підвищення якості життя криворіжців в умовах розбудови успішного міста. Тому, у 2020 році системна робота із збільшення соціальної підтримки криворіжців буде продовжена», - зазначив Юрій Вілкул.
 У новій комплексній Програмі збережені всі виплати допомог, компенсацій та додаткових пільг, передбачених раніше, а саме: виплати учасникам бойових дій на сході України, чорнобильцям, воїнам-інтернаціоналістам, сім'ям загиблих (померлих) військовослужбовців у зоні проведення АТО, ООС, тим, які пропали безвісти чи перебувають у полоні та багатьом іншим категоріям криворіжців. На наступний рік, також збережено вручення відзнак і муніципальних стипендій обдарованим дітям та молоді, провідним спортсменам і тренерам.
 На презентації програми міським головою були запропоновані вагомі новації. А це - виплата одноразової допомоги: по 5 тис грн. дітям постраждалим внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; по 5 тис грн. добровольцям та репресованим; по 3 тис грн, прирівняним учасникам бойових дій Другої світової війни; по 3 тис грн особам з інвалідністю з дитинства; по 10 тис грн, особам з інвалідністю на ремонт пандусу до житлового приміщення; по 10 тис грн особам з інвалідністю за участь в «Іграх нескорених». Також, вперше планується придбати іменні браслети «HELP» для людей з групи ризику (100 тис грн) та додаткові дві машини «Соціального таксі» (4 млн грн).
«Місто постійно піклуються про людей, особливо про тих, які опинилися в складних життєвих обставинах, про багатодітні сім'ї і сім'ї учасників АТО, про афганців та чорнобильців, про хворих та інших криворіжців, котрі потребують допомоги», - зазначила директор департаменту соціальної політики Інеса Благун.