Новини

Кривий Ріг спортивний: у 2019 році підготовлено 20 майстрів спорту, майже 3 тисячі спортсменів різних розрядів


1-10 Торік дитячо-юнацькими спортивними школами, спортивними клубами та міськими федераціями за видами спорту підготовлено 4 майстри спорту міжнародного класу, 16 майстрів спорту України, 255 кандидатів у майстри спорту України, 219 спортсменів І-го розряду, 2 598 спортсменів масових розрядів.

 Кривий Ріг продовжує підтримувати своїх спортсменів, які досягли високих результатів на регіональному, всеукраїнському та міжнародному рівнях. Уже третій рік за програмою міського голови Юрія Вілкула кращі спортсмени і тренери отримують міську стипендію.
 За підсумками 2019 року 58 спортсменів та 42 тренера отримали щорічні стипендії. 70 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів міста отримали відзнаку міського голови для обдарованих дітей і молоді в номінації «За спортивні досягнення».
1-11 Протягом минулого року спортсмени продовжували здобувати нагороди вищого ґатунку. Так, колишній вихованець ДЮСШ «Кривбас-84» Данило Бескоровайний у складі збірної команди України став чемпіоном світу з футболу (U-20), Орфан Сананзаде, переможець Всесвітніх ігор 2017 року з кікбоксингу WAKO та вихованець професійного бійцівського клубу «Барс» визнаний спортсменом року з не олімпійських видів спорту, Катерина Москальова вихованка ДЮСШ №7 здобула друге місце з боротьби самбо на ІІ Європейських іграх, міжнародна федерація хокею визначила вихованця ДЮСШ №1 Дениса Паська учасником ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2020 з хокею з шайбою в м. Лозанні, також була отримана ліцензія на участь в літніх Олімпійських іграх 2020 з плавання в м. Токіо вихованцем ДЮСШ №6 Денисом Кесілем.
 «Завдяки таким спортсменам та їхнім досягненням Кривий Ріг по праву став першим українським містом, що отримало звання «Європейське місто спорту 2020» від Асоціації Європейських столиць і міст спорту. Криворізькі спортсмени відомі далеко за межами України. Ми пишаємося нашими чемпіонами і підтримуємо їх, розуміючи, що спортивні досягнення - це результат нелегких щоденних тренувальних занять спортсменів і тренерів», - сказала директор департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Світлана Лавренко.