Новини

Тепер офіційно! Криворіжець В'ячеслав Павлічук отримав сертифікат на підтвердження світового рекорду із занесенням до Книги рекордів Гінесса

1-3Із знаменною подією для Кривого Рогу та всієї України нашого «короля заліза» привітав мер Костянтин Павлов. Міський голова брав особисту участь у підтримці спортсмена та разом з його сім'єю, друзями та багатьма земляками у квітні вболівав за В'ячеслава під час його рекордної спроби.

   Костянтин Павлов сказав: «Від імені всіх криворіжців щиро вітаю нашого справжнього «залізного чоловіка» В'ячеслава уже з офіційним визнанням його рекорду! Книга рекордів Гіннесса тепер наша - криворізька!
   Я думаю, ми зараз переживаємо ті ж емоції, які переживали в квітні, коли за В'ячеслава вболівали всі ми, вболівав весь Кривбас! Це було по-справжньому круто! Бажаю нових перемог В'ячеславу, а також всім спортсменам Кривого Рогу нових перемог, нових досягнень і нових рекордів! Кривбас - сила!».
1-1   Нагадаємо, що В'ячеслав Павлічук виконав станову тягу 100-кілограмової штанги без лямок - 58 разів за 1 хвилину (попередній рекорд 2020 року - 55 разів)! Світовий рекорд зафіксований в присутності експертів Національного реєстру рекордів.
   На церемонії вручення Сертифікату Книги рекордів Гінессу, експерт Національного реєстру рекордів Віталій Зорін зазначив: «Не кожного тижня Гіннес підтверджує рекорди українців, які встановлені в Україні. Тим більше, на такому хорошому спортивному рівні і в такій популярній категорії як пауерліфтинг. І я думаю, що наступний претендент на цей рекорд з'явиться нескоро, завдяки досягненню В'ячеслава. Наступні 5-10 років ми можемо бути спокійні – ця категорія належатиме Україні».
   Наш земляк занесений в Книгу рекордів Гіннеса у номінації «Найбільша вага, піднята в становій тязі за одну хвилину».